Zo start jij jouw eigen mobiele trimsalon

 Zo start jij jouw eigen mobiele trimsalon

De meeste mensen zijn dol op honden. Zelfs zo dol, dat ze er hun werk van maken. Er bestaan veel beroepen waarmee jij de dag wordt omringd door honden, zoals een hondentrimmer. Veel mensen hebben een praktijk aan huis of een pand in de stad. Om nog flexibeler te zijn bestaan er ook mobiele trimsalons. Zoals de naam al doet vermoeden is dat een rijdende trimsalon die bij jou aan huis langskomt. Wil jij ook een mobiele trimsalon beginnen? Hieronder helpen wij jou een handje.

De bus

Voor veel mensen is het de vraag waar ze hun trimsalon gaan starten. Meestal beginnen ze in een praktijk aan huis of mensen huren een pand bij hun in de buurt. Hier kunnen veel kosten bij komen kijken, zoals de huur. Gelukkig is dat bij een mobiele trimsalon niet het geval, want je rijdt natuurlijk rond in een bus. Wel kun je je afvragen of je een bus gaat kopen, of gaat leasen op basis van bijvoorbeeld financial lease. Bij deze leasevorm ben je meteen economisch gezien de eigenaar van de auto. Je hoeft de auto niet in een keer af te betalen wat betekent dat je kunt investeren in jouw mobiele trimsalon.

Daarnaast moet de cabine van de bus natuurlijk groot genoeg zijn: jij en de hond moeten er immers comfortabel in kunnen zitten. Een geschikte bus is bijvoorbeeld de Mercedes Sprinter. Deze is niet alleen praktisch, hij ziet er ook nog eens representatief uit. De Sprinter financial lease je vanaf 181 euro per maand.

De juiste kwaliteiten

Allereerst moet je natuurlijk goed om kunnen gaan met ieder hondenras. Elke hond verschilt, net als hun baasje. Het baasje wil namelijk dat jij zijn of haar hond behandelt op een bepaalde manier. Hier moet je dus ook goed mee overweg kunnen. Bovendien moet je stilstaan bij het feit dat je de hele dag moet knippen, scheren, wassen en borstelen. Je bent dus de hele dag fysiek bezig. Ook niet geheel onbelangrijk is dat je een diploma moet hebben om te mogen trimmen: de hondenbaasjes willen natuurlijk dat jij hun hond een mooie coupe geeft.

Financiën

Bij het beginnen van een eigen onderneming heb je simpelweg veel geld nodig. Je moet investeren in bepaalde gereedschappen. De ene kam is duurder dan de andere, maar met de kam van een hogere kwaliteit zal jij langer profiteren. Daarnaast moet je de in- en uitgaven van jouw werkzaamheden op een rij zetten. Hiermee kan een boekhouder jou helpen, omdat je met een eigen bedrijf natuurlijk te maken gaat krijgen met de btw-aangifte. Daarnaast komen er natuurlijk nog kosten bij kijken zoals de brandstof, autoverzekeringen en aanschafkosten van een bus. Je kunt er ook voor kiezen om te gaan leasen. Zo kun je direct genieten van de bus zonder dat je daar in een keer veel geld voor moet neerleggen. Een Mercedes financial lease je bijvoorbeeld al voor 97 euro per maand.

onlino

Related post